Sorgfjäril

av Ingelin Angerborn

De som är huvudpersoner är Alice och Emanuel. Den handlar om att dom flyttar till hus som kallas spanska slottet för att det var en spansk familj som var väldigt rika. Det var en fjäril som följde efter Alice väldigt ofta. I det huset dom bor i så spökar det. Men Alice tror inte på spöken. Men efter ett i tag det nya huset så tror hon på spöken för att det har hänt en massa skumma saker.

En dag så dog deras telefoner i flera dagar och en annan dag så hade dom inte internat på flera dagar och en annan gång så försvann Emanuel och gick till ett ett ställe och Alice hittade honom inte. Men hon letade efter honom i över en och en halv timme sen fick hon en ide att gå till Åsa och be om hjälp.Hon sa att hon kunde stanna där medan hon ringde till Alice mamma som var på sjukhuset för att besöka sin sjuka mormor. Men när Åsa ringde  så vände hon i dörren, men hon lova att komma hem så fort hon kunde. Alice frågade om hennes mamma var arg för att hon hade tappat bort sin lillebror. Åsa sa att att Alice mamma inte var arg. Men nu vill Alice gå hem och kolla om han var där. Hon är vid huset och gjorde en bön om att han skulle vara i huset. Men när hon kom till huset så var hennes pojkvän Leo som bor i hennes gamla stad. Alice blev glad av att se honom.

-Hej Leo har du varit här länge?

-Ja det har jag och jag har också kollat in huset.

-Men Leo jag hittar inte min lillebror.Jag har letat jätte länge men han finns ingenstans.

-Vi kan gå upp till Emanuels  rum och kolla om han är där.

-Ja det kan vi göra.

Dom gick upp till Emanuels rum och leta men då sa Leo

– Jag tror att fjärilen är här.

-Jag tror att fjärilen vill visa oss var Emanuel är.

De följde efter fjärilen till  ett ställe där Alice kände ingen det var dödenshåla dom gick så dom nästan såg stranden, Alice hoppades att Emanuel inte hade drunknat.

Jag tycker boken är bra för att den har mycket handling och att man lever sig in i boken. Det som är dåligt med boken är att den tar slut väldigt snabbt.

Den är inte med i en serie.

Av Hugo

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *