Debatt

Idag har några grupper haft debatt. Ett av ämnena var för eller emot tjej- respektive killklasser. De som debatterade ville inte filmas, men läs gärna de bra argumenten de hade.

Ja till tjej- och killklasser

Jag anser att skolorna ska ha tjej och kill klasser för att det blir lugnare och inte lika stökigt eftersom  forskare anser att tjejer är mognare än killar stör inte tjejerna på lektionerna och dom kan lära sig mer. Jag menar att  tjejer tjänar mindre pengar än killar och det är oftast killar som stör på lektionerna. Om tjejer får en egen klass kommer inte killarna störa och tjejer kan lära sig mer och kan få en bättre lön och jobb och sen kanske uppfinna något som förändrar samhället. Jag håller med om att tjejer och killar är båda minst lika mycket värda men vi har försökt att ha blandade klasser men fortfarande så blir ofta  tjejer kallade fula ord av killarna i högstadiet.

Därför ska vi ha tjej- och killklasser

FÖRSVAR:

Om man inte känner sig som tjej eller kille vart ska man vara då? Man får välja vilken klass som helst och man får leka med vem man vill på rasterna även killarna.                             Vi har ju ett jämställt samhälle!

Det är tjejer som oftast blir utsatt av mobbing och blir kallade fula ord i högstadiet och gymnasiet.

Mot tjej och killklasser

Jag anser att man inte ska dela upp i tjej- och killklasser eftersom tänk om man inte känner sig som varken kille eller tjej vart ska man gå då måste man verkligen ha en tredje klass för dom som inte känner sig som varken kille eller tjej?

Tänk på rasterna man vill egentligen gå till killarna men vågar inte för vad alla tycka. Vissa killar har ju bara tjejkompisar vem ska dom vara med då?

Visst är det skönt att bara vara med tjejer och slippa stökiga killar. Men alla killar är ju inte stökiga. När vi kommer upp i vuxenlivet är man inte indelade i massa tjej och killgruppen vi försöker ju att tjejer ska tjäna lika mycket som killarna så varför ska man dela upp i tjej -och killklasser då?

Visst det kan bli lättare att prata om saker och säga saker i klassrummet om man tillexempel bara är tjejer men är det fel att prata och säga saker när killar är med? Vi måste ju lära att respektera varandra som man är oavsett kille eller tjej.

Vi menar att tjej- och killklasser inte kommer leda till någonting och tror att det är bäst om vi lär oss hur alla är och inte delar upp oss i massa olika klasser beroende på om man är tjej eller kille.

Frida, Camilia, Elvira, Jonna och Novalie.