Klassråd

Klassrådet
Torsdagen 8/9-2016 hade vi klassråd.

Första punkten:

-Komet
Komet går till så att man har två bukar, en burk full med ärtor och en tom. Någon lektion kommer vara en kometlektion. Då ska man bara fullt koncentrerad på det man ska göra. Om man känner att man har skött sig extra bra, då får man ta en ärta och lägga i den tomma burken. Då finns det en gräns 200, 400, 600 ärtor och för varje gräns får vi en belöning. Vi har röstat att vi kommer ha komet. Då gäller det att man är ärlig.

-Tuggummi
Vi tog upp att vi ville ha tuggummi i klassrummet. Men vi kom inte riktigt fram till något resultat. Vi tar upp detta på nästa klassråd.

-Fredagskul och Elevens val
Vi tog upp Fredagskul. Vi fick några val: Att ha Fredagskul och Elevens val på onsdagar eller Onsdagskul och Elevens val på fredagar. De flesta ville ha Fredagskul och Elevens val på onsdagar. Så nu har vi Elevens val på onsdagar och Fredagslek på fredagar.

-Mobiler
Vi har bestämt att Lunchrasterna och pauserna på 5 minuter är mobilfria.

-Mysrummet
Vissa vill utöka Mysrummet med stora sackosäckar på golvet och fler kuddar. Lärarna kollar upp om vi har tillräckligt med pengar.

-Massage
Vissa vill ha massage. Lärarna tog upp att vissa tycker det är obehagligt och därför kommer vi att ha en valfri massagestund.

-Hemlig kompis
Vissa vill ha hemlig kompis. Det går ut på att man får en person som man ska vara extra snäll mot i en vecka, men personen vet inte om vem som är snäll mot den. Efter en vecka ska man gissa vem som har vart ens hemliga kompis. Syftet med detta är att man ska få nya vänner. Vi kommer börja med hemlig kompis.

Av: Aprilia💖Alva💟 Natalie💘Anouk💜 Marcus💙

En reaktion på “Klassråd