Schack4:an

Vi har träffat Mark från Stenungsunds schackklubb. Mark har visat hur man spelar schack och vilka regler som gäller. Jag går i schackklubben och Mark tränar mig.

Hela klassen spelade schack, det var roligt. Vi fick spelplattor och pjäser.

Om vi vill kan vi vara med i en tävling till våren som heter schackfyran.

Vad är Schackfyran?
Schackfyran är en rikstäckande tävling för fjärdeklasser som går ut på att alla skall vara med. Det är viktigare för klassen att få med många än att några få är duktiga schackspelare.

Hur går det till?
Schackfyran inleds på hösten med att schackledare från klubbar och distrikt gör besök hos fjärdeklasser runt om i landet.
Vi lär ut grunderna i schack och berättar om Schackfyran-tävlingen. Alla klasser som besöks får fem kompletta schackspel – oavsett om man väljer att vara med i tävlingen eller inte.

av oskar

En reaktion på “Schack4:an

1. Vad kul att Mark kom och besökte er. Hoppas att ni får ihop ett lag och kan spela schackfyran. Du får försöka få med dig fler kompisar till schackklubben.